Almáskert bölcsőde- bemutatkozás

A sok játékkal, gazdag eszköztárral felszerelt csoportjainkban gyermekzsivajtól hangosak a mindennapok. Nálunk mindig történik valami. Erről legtöbbet a gyerekek fognak mesélni.
A családdal közösen kívánunk bölcsődéseinknek élményekben gazdag, boldog gyermekkort biztosítani. Nevelési gyakorlatunk alapja a  gyermekszeretet, a harmonikus, családias, egymásra figyelő, segítő, érzelmi biztonságot nyújtó, pozitív tulajdonságokat megerősítő bölcsőde élet.

Fontos számunkra a felnőttek-gyermekek, sokszínű együttműködése, a játékelsődlegessége. Erre alapozva a gyermek igényeihez, életkori sajátosságaihoz igazítva biztosítjuk a tevékenységhez, a tapasztalatszerzéshez a feltételeket.  Nevelőmunkánkban fontos szerepet kap a tolerancia, a kapcsolatteremtő képesség fejlesztése, az önmegvalósító alkotóképességre nevelés.
A kisgyermek életében meghatározó szerepe van az első három évnek. Nagyon fontos számunkra, hogy a harmadik életév betöltése után testileg-lelkileg, egészséges, érzelmileg stabil, vidám, összerendezett mozgású, közösségben jól alkalmazkodó gyermekek hagyják el bölcsődénket.
Bölcsődénk szakmai programjának egyik kiemelt területe a családokkal való kapcsolattartás. Fontosnak tartjuk a kölcsönös bizalomra épülő, egymást segítő jó kapcsolat kialakítását,  a kisgyermekek szeretetteljes nevelését, egészséges személyiségfejlődésének és szocializációjának segítése érdekében. A kapcsolattartás sokféle módját alkalmazzuk, nemcsak a bölcsődés gyermekek, hanem az érdeklődő és a leendő bölcsődések szülei körében is.

Szolgáltatásaink

  • Diétás étkeztetés: Intézményünkben a különböző ételallergiás kisgyermekek szakszerű diétás étkeztetését is biztosítjuk, így ezek a gyermekek sem szorulnak ki a bölcsődei ellátásból.
  • Időszakos gyermekfelügyelet: Amennyiben a bölcsődei csoportokba felvett kisgyermekek létszáma lehetővé teszi, időszakos gyermekfelügyeletet biztosítunk. Ez olyan esetben ad segítséget, amikor az édesanyának rövid időre kell a gyermeke elhelyezéséről gondoskodni, s a környezetében nincs olyan személy, akire rábízhatná őt.
  • Játszódélutánok:Hosszú évek tapasztalataira építve rendszeres a játszódélutánok szervezése.  Örömmel vesszük a nagy létszámú érdeklődést. Játszódélutánjaink igazán felszabadult, jó hangulatban telnek el, teret adva a közös játékra, ismerkedésre, beszélgetésre, a szakemberek segítő, tájékoztató együttműködésével.