Hársvirág bölcsőde

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósága 6. sz. bölcsődéje

Cím: 5000 Szolnok, Kolozsvári út 17.Térkép
Gődérné Héja Anikó bölcsődevezető
Telefon: 56/378-404
Mobil szám: +36-20-231-5641
E-mail: harsviragbolcsode@ebigszolnok.hu

Bölcsődénk nyitva tartása: hétfőtől-péntekig: 6.00-17.30 óráig

Szeretettel várunk minden bölcsődénkbe jelentkező gyermeket szüleikkel együtt. Köszönjük, ha ránk bízza gyermekét!

Kedves Szülők!

A Hársvirág bölcsőde Szolnok város központjában, jól megközelíthető, csendes helyen található. A bölcsőde fekvése igen jó, izolálva van a főút zajától. Közvetlenül bölcsődénk mellett egy óvoda, távolabb pedig három iskola helyezkedik el. A fás, bokros, mozgásfejlesztő eszközökkel, pancsolókkal, homokozókkal bőven ellátott játszóudvarunk önfeledt mozgási lehetőséget és számos élményt kínál a kisgyermekeknek.

A gyermekeket 20 hetes kortól 3 éves korának betöltéséig vesszük fel, amennyiben a szülők munkavégzésük, betegségük, tanulmányaik miatt a gyermekek nappali felügyeletét, gondozását nem tudják megoldani.

8 (12-14 fős) csoportban fogadjuk a közel 100-110 gyermeket, melyekben 15 felsőfokú végzettségű szakgondozónő, 3 gondozónő és a technikai személyzet gondoskodik a gyermekek jó közérzetének, optimális fejlődésének biztosításáról.

A kisgyermeknevelői hivatás igen komoly felkészültséget kíván meg, hiszen a szakember a legérzékenyebb, legkiszolgáltatottabb, legtöbb törődést, szeretet igénylő korosztályt neveli. A bölcsőde a gyermekért van, neki szól, őt szolgálja – őt a kicsiny, sérülékeny, védtelen gyermeket, akit szeretni, fejlődésben támogatni mindannyiunk közös felelőssége. Ezt a törekvésünket a családdal közösen szeretnénk megvalósítani és bölcsődéseinknek élményekben gazdag, boldog gyermekkort kívánunk biztosítani.

Fontos feladatunknak tartjuk a gyermekek egyéni fejlődési ütemének figyelembe vételével:

  • az alapvető kultúrhigiénés és társas együttélés szabályainak megismertetését, szokássá válásának elősegítését
  • a sok mese, dal, mondóka eszközével a beszédfejlődést, a szókincs gyarapodását és természetesen a biztonságot adó kellemes érzelmi állapot elősegítését.


Időszakos gyermekfelügyelet

Amennyiben gyermeklétszámunk megengedi, az alapellátáson túl szolgáltatásként időszakos gyermekfelügyeletet biztosítunk óradíj ellenében. Ez olyan esetben adhat segítséget, amikor az édesanyának rövid időre kell a gyermek elhelyezéséről gondoskodni.


Táplálékallergiás gyermekek diétás étkeztetése

A korszerű és változatos táplálkozáson túl a táplálékallergiás gyermekek diétás étkeztetését is biztosítani tudjuk. A dietetikus, az élelmezésvezető, a bölcsődevezető, a konyhai dolgozók, a gondozónők és nem utolsósorban a szülők együttes, szorosan összehangolt munkájának köszönhetően valósítjuk meg ezt a feladatot.

Könyvkölcsönzés

Folyamatosan bővülő könyvtárunkból könyvkölcsönzési lehetőséget biztosítunk a szülőknek. Számtalan szakmai könyv nyújt segítséget, többek között a viselkedési zavarokkal, beszédhibákkal, ételallergiával küzdő gyerekek szülei számára.

Bölcsődeorvos tanácsadása

A bölcsőde gyermekszakorvosa tanácsaival szükség esetén bármikor segítséget nyújt a szülőknek.

A család döntése után, a felvételi igénnyel bizalommal keressék fel a bölcsőde vezetőjét, akitől minden szükséges információt megkaphatnak. A felvétel után lehet a családlátogatást megvalósítani és a szülővel történő fokozatos beszoktatást megkezdeni. Az anya vagy apa jelenléte biztonságot ad a kisgyermeknek, megkönnyíti az új környezethez való alkalmazkodást. A gyermek és a gondozónő között is fokozatosan alakul ki az érzelmi kötődés, melynek szerepe, hogy segítse a gyermeket a beilleszkedésben és csökkentse az anyától való elszakadás fájdalmából eredő problémákat (sírás, nyugtalanság, stb.).

A magas színvonalú szakmai munka részeként törekszünk a gyermekek korszerű táplálására. A szakszerű étrendről szakképzett élelmezésvezető és szakképzett szakácsnő gondoskodik. Az intézménynek saját főzőkonyhája van, ahol naponta főznek. Bölcsődénkben a gyermekek egészségének védelméről az intézményünket látogató bölcsődeorvos gondoskodik.
Bölcsődénk nyitott a szülők számára, előzetes egyeztetés után bárki betekinthet az itt folyó gondozási-nevelési munkába.

Nyílt napok keretében rendezzük meg a farsangot, a télapó ünnepséget, a búcsúzó ünnepséget.

Minden évben megszervezzük a gyermekek és szülők körében nagyon népszerű gyermeknapot, ami közös, önfeledt időtöltést, szórakozást jelent mindenkinek. Ételbemutatónkon lehetőség adódódik a szülőknek arra, hogy néhány, a kisgyermekek által is kedvelt ételeket megkóstolhassanak. Receptek adásával az ételek otthoni elkészítését is elősegítjük.

Valljuk, hogy a szülő ismeri legjobban gyermekét. Mi szakemberek arra törekszünk, hogy a szülőkkel együttműködve megtaláljuk egyéni értékeit, hogy gyermekük szeretetben, biztonságban érezze magát, bízzon önmagában és másokban, érdeklődjön a világ dolgai iránt.


Kedves Szülők!

A bölcsőde játékellátottsága színvonalának emelését segíti a
„Játékkal a világ megismeréséért” Alapítvány

Célja, hogy a kisgyermekek tárgyi környezetét, a csoportok játékellátottságát még színesebbé tegye.

Amennyiben Önök úgy érzik, hogy az alapítvány céljaira érdemes áldozni, akkor szívesen látjuk rendezvényeinken, 1%-os adófelajánlásaikat, támogatásukat köszönettel fogadjuk.

„Játékkal a világ megismeréséért” Alapítvány

  • Bankszámlaszáma: 11745004-20058892
  • Adószáma: 18821196-1-16
  • Székhelye: 5000 Szolnok, Jósika utca 4. sz.