Mit eszünk a bölcsődében?

A kisgyermekek szakszerű nevelése és gondozása mellett az intézmény fontos alapfeladata a korszerű, jogszabályi előírásoknak megfelelő gyermekélelmezés biztosítása. Az intézmény ezen feladatellátásának sajátossága, hogy a gyermekek élelmezése az Igazgatóságtól külön telephelyen működő Központi előkészítő konyhán keresztül valósul meg. Az adminisztrációs munkát, étlapok tervezését, logisztikát, megrendeléseket, áru átvételét, minőség ellenőrzéseket az itt tevékenykedő Élelmezési csoport végzi.

Minden bölcsőde saját, egyedileg kialakított főzőkonyhával rendelkezik, ahol adottak a tárgyi feltételek a normál étrend mellett a speciális diétát igénylő gyermekek étkeztetésére is. Valamennyi konyha jól ellátott konyhai edényzettel és eszközökkel, amelyek támogatják a szakszerű ételkészítést.                                            

 Napi négy étkezést biztosítunk, reggelit, tízórait, ebédet és uzsonnát. A bölcsőde étrendje az egészséges fejlődést szolgálja, figyelembe véve a különböző korosztályi sajátosságokat, egyéni szükségleteket. Legfőbb célunk, hogy a kicsik jó étvággyal fogyasszanak egészséges, tápláló ételeket. Ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk a szakmai előírások, ajánlások betartására, sok nyers zöldséget és gyümölcsöt, ízletes főzelékeket, megfelelő mennyiségű tejet, húst, tojást kínálunk, biztosítva ezzel a gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges tápanyagok mindennapi bevitelét. Orvosi javaslatra a táplálékallergiában, illetve -intolarenciában szenvedő kisgyermekeknek külön étlapot készítünk.
Az alábbiakban, ízelítőül néhány olyan otthon is könnyen elkészíthető étel receptúráját gyűjtöttük össze, melyek rendszeresen szerepelnek a bölcsődei étlapon. Emellett egy csecsemő és egy 1,5 – 3 éves korosztálynak javasolt mintaétlappal szeretnénk segítséget nyújtania bölcsődei étkeztetés megismeréséhez, otthoni kóstoláshoz.