Játszócsoport vezetője: Kovács-Rokszin Adrienn

Csillagfürtöcske játszócsoport

Ezt a szolgáltatást lehetőség arra, hogy a szülők gyermekeikkel együtt ismerkedjenek a közösségi élettel, bölcsődével.  A játszócsoport vezetője szakképzett kisgyermeknevelő, akitől igény szerint kaphatnak tanácsot, szakmai segítséget, támogatást. Együttes időtöltést kínálunk barátságos, derűs közegben, ahol a gyermekek olyan társas viselkedésekről szerezhetnek élményt a szülők biztonságot nyújtó jelenléte mellett, melyeket a későbbi szocializációs helyzetekben már önállóan kell átélniük.

A Játszócsoport háziasszonya segítségével közösen szervezhetik a gyermekek napirendjét, megtapasztalhatják, hogy az adott korú gyermekek fejlődését milyen típusú játékok segítik.

A játszócsoport lehetőséget teremt arra, hogy:

  • a szülő és gyermeke kedvező körülmények között játszhasson együtt
  • a gyermekek barátkozhassanak egymással
  • a szülők beszélgethessenek egymással, kicserélhessék tapasztalataikat
  • a szülők tanácsot, segítséget kérhessenek a kisgyermeknevelőtől

A Játszócsoport szolgáltatás jelentősége abban van, hogy a szülők jobban megismerik gyermekük életkori sajátosságaiból adódó reakcióit, a szülő-gyermekkapcsolat, az örömteli együttlét alatt mélyül, a szülők szerepeikben megerősödnek, barátságok szövődnek köztük.

A szolgáltatás előnye, hogy minden esetben képzett szakember foglalkozik a gyermekekkel és a játszócsoportos élmények átélése, mintegy előkészítése lehet a gyermek majdani bölcsődei életének.

A játszócsoport a Csillagfürt bölcsődében (Városmajor út 31.) külön erre a célra kialakított helyiségben működik, hétköznap 9.00 órától 12.00 óráig. A helyiség méreteire tekintettel maximum 5 gyermek és szülője számára biztosítható a szolgáltatás alkalmanként.

A szolgáltatást a tervezett igénybevétel előtt 2 munkanappal kell megrendelni telefonon. A díjakról és az étkezés lehetőségéről a játszócsoport vezetője ad tájékoztatást.