Búzaszem bölcsőde

 „Csak akkor biztosíthatunk minden egyes gyermek számára boldog gyermekkort, a képességek optimálisfejlődését, ha figyelembe vesszük a gyermek fejlődésénektörvényszerűségét, az egyes gyermekek különböző adottságait, természetes igényeit, s ehhez igazítjuk pedagógiai magatartásunkat”                                                                                                               (Maria Montessori)  

Nagy öröm számunkra, hogy a bölcsőde újjáépítésre kerül, ezért a pályázati munkálatok alatt a Somvirág bölcsődében kialakított egységben várjuk a Családokat. 

Felvétellel kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak Major Mária bölcsődevezetőhöz, aki készséggel áll rendelkezésükre.

Telefon:  Mobil szám: +36-20-254 0299
E-mail: buzaszembolcsode@ebigszolnok.hu

Címünk: Szolnok 5000, Temető út 15.Térkép

Kedves Szülők!

A bölcsőde akkor kerül a család érdeklődésének középpontjába, amikor a szülő a kisgyermeke három éves kora előtt visszatér a munka világába. Ez a helyzet komoly döntés elé állítja a családokat. Nehéz úgy dönteni, ha nincs elegendő információ a bölcsődéről.
E tájékoztatóval intézményünket, a Búzaszem bölcsődét szeretnénk bemutatni. Reméljük segítségükre lesz a jelentkezés, illetve a beiratkozás eldöntéséhez.


Bemutatkozás

Bölcsődénk a város déli részén fekszik. Otthonos és biztonságos környezetben fogadjuk a gyermekeket. Az épület autóval, busszal és gyalog is jól megközelíthető. A rendezett udvar és a kert, az árnyat adó fákkal, biztosítja a kinti játék, mozgás lehetőségét. A szabadban szerezett tapasztalatok, élmények bővítik a gyermekek ismereteit, feledhetetlen élményeket nyújtanak.

A színes, gyermekek igénye szerint berendezett csoportszobák változatos játéktevékenységre készteti őket.  A főzőkonyhában finom ebédet főzhetnek, a fodrász sarokban fésülhetik egymást, a puha sarokban könyvet nézhetnek és pihenhetnek. Az alkotó tevékenységet, kézügyességet fejlesztő legók, gyurma, ceruza használata is hozzájárul a gyermekei fantázia kiszélesedéséhez.

Lényeges számunkra a felnőtt és a gyermekek között együttműködő, jó kapcsolat. Nyugodt, szeretetteljes légkörben a gyermekek egyéniségét figyelembe véve  szeretnénk elérni, hogy kiegyensúlyozottak legyenek és hozzásegítsük őket az aktív életmódhoz. Nevelőmunkánkban fontos szerepet kap az önálló tevékenység támogatása, a szokások kialakítása és a társkapcsolatot segítő képességek fejlesztése. Az énekek és mondókák lehetőséget nyújtanak a jó hangulat fokozásához és a gyermekek érzelmi világának gazdagodásához.

Fontos számunkra a gyermekek étkezése is. Célunk, hogy a gyermekek megkapják a fejlődésükhöz szükséges minőségű és mennyiségű táplálékot, ízletes, tápláló, finom ételek kerüljenek tálalásra.

Lényeges számunkra az is, hogy a családok számára bölcsődénk nyitott legyen. A gyerekek és szüleik számára közös programokat szervezünk: gyermeknap, ünnepváró kézműves délutánok, télapó, búcsúzó. Jó alkalom a névnap és a születésnap arra, hogy  a gyermek és szülő egy-egy  délelőttöt közösen töltsenek.

A kisgyermekek életében nagyon meghatározó szerepe van a bölcsődének, mint első szocializáló környezetnek. Ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy ez az időszak a gyermek számára testileg, értelmileg és érzelmileg megalapozott legyen, hogy a további közösségekben az itt szerzett alapokra új tapasztalatokat és ismereteket építhessenek.


A bölcsőde egyéb szolgáltatásai:

  • Időszakos gyermekfelügyelet: Amennyiben a bölcsődei gyermekcsoportba felvett létszám lehetővé teszi, időszakos gyermekfelügyeletet biztosítunk.
  • Diétás étkeztetés: Bölcsődénkben a különböző ételallergiás kisgyermekek szakszerű diétás étkeztetését is biztosítjuk.