Borsószem bölcsőde bemutatkozás

Kedves Szülők!

Ezzel a tájékoztatóval szeretnénk bemutatni, hogy bölcsődénk a családi nevelés hagyományait tiszteletben tartva, hogyan támogatja a gyermekek fejlődését.

Kik vehetik igénybe a bölcsődét?

A gyermekeket 20 hetes kortól 3 éves korig várjuk, amennyiben a szülők munkavégzésük, betegségük, tanulmányaik miatt a gyermekek nappali felügyeletét, gondozását nem tudják megoldani. Férőhelyet biztosítunk azoknak a gyermekeknek is, akiknek szociális vagy egyéb ok miatt egészséges fejlődésük érdekében szükséges a bölcsődei gondozás-nevelés.

Bölcsődénk bemutatása
A Borsószem Bölcsőde Szolnok legnagyobb lakótelepén a Széchenyi városrészben helyezkedik el. Lombos fák között, tágas játszókerttel, homokozóval, pancsolóval, változatos udvari játékokkal  várjuk a bölcsődés korú gyermekeket. Udvarunk lehetőséget kínál a különböző mozgásformák begyakorlására, önfeledt játékra, nyáron pancsolásra, így a  gyermekek szabad levegőn, biztonságos környezetben tölthetik napjaik nagy részét.

Az épületben 8 esztétikusan kialakított, pasztell színvilágával, gazdag játékkészletével kellemes légkört biztosító csoportszoba található. A bútorok, a színes és változatos játékeszközök otthonosságot és melegséget sugároznak.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges táplálkozásra, amelynek megvalósítását a mindennapokban, jól felszerelt főzőkonyhánk teszi lehetővé.  Előnyben részesítjük a friss gyümölcsöket, zöldségeket és ezekből készült főzelékeket, rakottas ételeket. Igény esetén biztosítani tudjuk a táplálékallergiás gyermekek fogadását, étkeztetését is.

A bölcsőde és a családok kapcsolattartási formái

  • családlátogatás: melynek alkalmával megkezdődik az ismerkedés
  • bölcsődekóstolgató: a szülők gyermekeikkel belátogathatnak a bölcsődébe
  • szülővel történő fokozatos beszoktatás: ez a módszer arra ad lehetőséget, hogy a gyermek fokozatosan ismerkedjen meg a bölcsődei élettel, a számára biztonságot nyújtó szülő jelenlétében
  • szülői értekezletek: melyek tájékoztatást adnak mindennapjainkról
  • ételbemutató: ezeken a rendezvényeken lehetőség nyílik arra, hogy a szülők a bölcsődei ételek „ízeit” megkóstolják, és receptekkel segítsük az ételek otthoni elkészítését is
  • családi délutánok, családi rendezvények szervezése: ezek a rendezvények, ünnepek szorosabbra fűzik a családok összetartozását, erősítik a szeretet érzését, az együttlét örömét.