Borsószem bölcsőde bemutatkozás

Kedves Szülők!

0-3 éves korú gyermek gondozásának-nevelésének ideális színtere a család. Ma azonban azt tapasztaljuk, hogy a családok egyre fokozódó terhet vállalnak a megélhetés érdekében. Az anyagiakon túl a munkanélküliségtől való félelem is munkavállalásra kényszeríti a szülőket. Nehéz döntés előtt állnak, viaskodik egymással a lelkiismeret, a kényszerítő körülmény és a szeretet. Ezzel a tájékoztató füzettel szeretnénk bemutatni, hogy bölcsődénk a családi nevelés hagyományait tiszteletben tartva, hogyan támogatja a gyermekek fejlődését.

Kik vehetik igénybe a bölcsődét?

A gyermekeket 20 hetes kortól 3 éves korig vesszük fel, amennyiben a szülők munkavégzésük, betegségük, tanulmányaik miatt a gyermekek nappali felügyeletét, gondozását nem tudják megoldani. Férőhelyet biztosítunk azoknak a gyermekeknek, akiknek szociális vagy egyéb ok miatt egészséges fejlődésük érdekében szükséges a bölcsődei gondozás-nevelés.

Bölcsődénk bemutatása
Az Aranyi Sándor úti Bölcsőde Szolnok legnagyobb lakótelepén a Széchenyi városrészben helyezkedik el. Lombos fák között, tágas játszókerttel, homokozóval, pancsolóval, változatos udvari játékokkal  várjuk a bölcsődés korú gyermekeket. Udvarunk lehetőséget kínál a különböző mozgásformák begyakorlására, önfeledt játékra, nyáron pancsolásra. A gyermekek szabad levegőn, biztonságos környezetben tölthetik napjaik nagy részét.

Az épületben 8 esztétikusan kialakított, pasztell színvilágával, gazdag játékkészletével kellemes légkört biztosító csoportszoba található. A tágas csoportszobákban a fa bútorok, a színes és változatos játékeszközök otthonosságot és melegséget sugároznak.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges táplálkozásra, amelynek kivitelezését bölcsődei főzőkonyha teszi lehetővé.  Előnyben részesítjük a friss gyümölcsöket, zöldségeket és ezekből készült főzelékeket. Igény esetén biztosítani tudjuk a táplálékallergiás gyermekek fogadását, étkeztetését is.

A bölcsőde és a családok kapcsolattartási formái

  • családlátogatás: melynek alkalmával megkezdődik az ismerkedés
  • bölcsőde látogató: a szülők gyermekeikkel belátogathatnak a bölcsődébe
  • szülővel történő fokozatos beszoktatás: arra ad lehetőséget, hogy a gyermek fokozatosan ismerkedjen meg a bölcsődei élettel, a biztonságot nyújtó szülő jelenlétében
  • szülői értekezletek: melyek tájékoztatást adnak mindennapjainkról
  • ételbemutató: ahol lehetőség nyílik arra, hogy a szülők a bölcsődei ételek „ízeit” megkóstolják, és receptekkel segítsük az ételek otthoni elkészítését is
  • családi délutánok, családi rendezvények szervezése: ezek a rendezvények, ünnepek szorosabbra fűzik a családok összetartozását, erősítik a szeretet érzését, az együttlét örömét.